beats by dre cheap

Najava : Deportivo v Barcelona


Večeras se igra osmo kolo La Lige. Barça putuje na Riazor gdje će igrati protiv Deportiva. Tito Vilanova će imati dosta problema priliko sastavljanja sastava s obzirom da je dosta igrača povrijeđeno. Kako je i druga reprezentativna pauza završila, Barça se okreće Deportivu, ekipi koja je, nakon sezone provedene u Segundi, ponovo u prvoj ligi.

U posljednih devet sezona, dok je Deportivu bio u prvoj ligi, Barça je bila dosta uspješna na Riazoru, međutim, treba napomenuti da je ovo izuzetno teško gostovanje. Nakon prošle reprezentativne pauze, Tito Vilanova je sebi mogao priuštiti odmaranje Messija i drugih zvijezda, ali nakon ove pauze to neće biti lako, jer je povrijeđeno dosta igrača - Pique, Puyol, Dani Alves, Thiago, Abidal, Cuenca, Muniesa. Jedini ''pravi'' defanzivci za ovu utakmicu su Montoya, Bartra i Alba, dok su tu naravno svestrani Mascherano, Song i Adriano, koji je protiv Reala igrao na poziciji štopera.

Također, sa ekipom putuju i Jonathan dos Santos i Tello. Deportivo početak sezone neće pamtiti baš po dobrome, jer su u šest utakmica nisu pobijedili, štaviše, u posljednje tri su izgubili. Njihova jedina pobjeda je protiv Osasune (2-0), od tada ova momčad je prikovana za dno tabele. Trener Deportiva će na raspolaganju imati istu momčad kao i protiv Raya.

Spisak igrača koji će konkurirati za prvih 11 večeras: Valdés, Pinto, Cesc, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Dos Santos, Mascherano, Bartra, Sergio, Pedro, Alba, Montoya, Adriano, Song i Tello.

www.barcabalkan.com

F.C. Barcelona Bosnia Fan Club
http://fcbarcelona1899.blogger.ba
20/10/2012 18:09